Pečená husa se zelím z červené řepy, vídeňská cibule a žemlový knedlík s mrkví

Suroviny husa

  • husa očištěná
  • sůl
  • tymián
  • jablko
  • cibule

Postup

Očištěnou husu pořádně osolíme (kdo má chuť může husu nechat namočenou přes noc v mléce se
solí), jablko a cibuli nakrájíme a s tymiánem dáme do husy. Dáme do pekáče a pečeme bez poklice na
180C° prsama dolů cca 30 min. Pak husu zalijeme, přiklopíme a pečeme na 150 C° 90 min. Husu
alespoň 2 x podlijeme! Pak husu otočíme a bez poklice pečeme 30 min prsama nahoru. Husu
rozčtvrtíme a dáme na horní gril dopéct dozlatova.

 

Suroviny na řepu

    • 1 pl másla
    • 1 červená cibule
    • 1 pl cukru
    • 0,1 l červeného vína
    • červená řepa předem vařená
    • sůl

Postup

Na másle orestujeme červenou cibuli nakrájenou na Vídeň, přidáme cukr který necháme lehce
zkaramelizovat a zalijeme vínem. Necháme svařit a přidáme vařenou a nakrájenou červenou řepu.
Kdo chce, zapráší hrubou moukou.

 

Suroviny na knedlíky

  • 5 rohlíků na kostky nakrájených a opečených
  • máslo 1/3 kostky
  • 2 vejce
  • smetana 0,1l (může být i mléko)
  • pažitka nakrájená na jemno
  • mrkev předem vařená nakrájená na drobno
  • tymián
  • sůl

Postup

Rohlíky dáme do mísy a přidáme rozpuštěné máslo, smetanu zeleninu a koření. Vejce vyšleháme do
pěny a přidáme. Vše smícháme. Necháme cca 10 min odstát aby se rohlíky nasákly. Následně
tvarujeme koule, které vaříme v páře cca 10 min.


Vysvětlivky:
Pl = Polévková lžíce
“krájet na Vídeň” = cibuli rozkrojte na půl a pokrájejte na tenké proužky, tzv. půlkolečka

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení